Vårtur til Toscana. Du har fridager – Vi har feriehus.

Vårtur til Toscana?

Påske, 1. og 17. mai, pinsa og Kristi himmelfartsdag – våren byr på mange fridager. Etter vinteren kan en vårtur til Toscana gi etterlengtet påfyll og energi. Her får du både opplevelser og avslapning. Våren i Toscana byr på nygrønt bølgende landskap og fantastisk blomstring. Det toskanske kjøkken byr som vanlig på store smaksopplevelser med ferske og kortreiste råvarer. Sesongens grønnsaker står alltid på menyen.

Vakre vinranker i vårgrønt bølgende landskap. Ta en vårtur til Toscana!

BYLIV  Toscana er ikke stort og du kommer langt på en dagstur. Har du lyst på en bytur ligger Pisa og Firenze bare med en times avstand fra hverandre. Lucca ligger en halv time nord for Pisa. Ellers er Toscana full av sjarmerende landsbyer man bare dumper inn i.
BADELIV  Er du badeløve skal du vite at mange italienere starter badesesongen i sjøen den 25. april. Det er helligdag og en populær dag for sesongåpning. Mer om strender og badeliv i Toscana her. Det er ikke langt mellom de varme kildene i Toscana og mange benytter sjansen til et avslappende spa-besøk etter vinteren.
OPPLEVELSER  Toscana til fots eller på sykkel er perfekt for deg som drømmer om å oppleve toskansk natur og landskap. La deg inspirere av vår frilutftsliv-side. Vil du bli bedre kjent med det italienske kjøkken eller ta et matkurs? Kokka vår Elena kommer gjerne! Å besøke et av de ærverdige matmarkedene anbefales også. Her er noen glimt fra vårt besøk på matmarkedet Mercato Centrale i Firenze. De vakre og merkede vinveiene fører deg til hundrevis av vingårder hvor du kan få omvisning og vinsmaking. Mange av våre gjester har vært veldig fornøyde etter besøk på vingårdene Agrisole og Torre a Cenaia.
FLY  I april starter Norwegian sine direkteflyvninger Oslo – Pisa. Lufthansa har flyvninger Oslo – Pisa med svært effektiv mellomlanding i Munchen.
FERIEHUS  Vi har flere feriebosteder som egner seg spesielt godt for en vårtur til Toscana. Som eksempler nevner vi Buganvilla i badeby med gåavstand til sjø og strand. På olivengården Artemisia åpner bassenget i midten av april og på Rossana, som har eget barnebasseng, åpner de i begynnelsen av april.
Velkommen til hjertet av Italia. Ta kontakt – vi hjelper gjerne!

 

En baby kryper i sanda på vei mot sjøen på stranda Marina di Vecchiano like nord for Pisa. Bildet er fra en solvarm vårdag i april.