Friluftsliv i Toscana - fotturer og sykkelturer

Toscana til fots eller på sykkel er for deg som drømmer om å oppleve toskansk natur og landskap, historiske minnesmerker og små vidunderlige spisesteder.

Bildet viser en kvinne på tur som nyter utsikten mot marmorfjellene. SiToscana formidler ferieboliger som egner seg når man vil nyte friluftsliv med gåturer og sykkelturer.

Det toskanske landskapet er vakkert og variert, og gir mulighet for mange typer turer både til fots og på sykkel. Man finner merkede turstier i bølgende landskap i åsene, i olivenlunder og i skogsområder, på dikene ved de store elvene, på strendene, og ikke minst i fjellene. For den som liker å spasere finnes det egnede strandpromenader. I Pisa sentrum kan du vandre på den gamle bymuren. Åpningstider og annen informasjon finner du på siden MuradiPisa.
Det er gode muligheter for både terrengsykling og landeveissykling. I Toscana har vi nasjonalparkene San Rossore, ved Pisa, og Parco Maremma i Grosseto. Begge har fine turmuligheter både til fots, sykkel og hest. I Cinque Terre, som ligger ca. 1 times tog- eller biltur nord for Pisa, kan man gå fra landsby til landsby på merkede stier. Mange av våre bosteder har gode turmuligheter. Dersom du vil sykle på sykkelstier i flatt terreng kan vi anbefale Buganvilla og Casa Mancini. Her bor du i gangavstand til strender og med mulighet for mange fine sykkelturer. I bostedene i landsbyene Montemagno og Calci bor du nært fjellene Monte Pisano mellom Pisa og Lucca. Her finnes mange merkede stier, både for kortere og lengre turer til fots og på sykkel. Sykkelutleie Vi har flere feriebosteder med sykler til leie eller til utlån. Vi kan også sette deg i kontakt med profesjonell sykkelutleie som kan levere sykler der du skal bo.