Calci - Landsby ved Pisa

Landsbyen Calci ligger i en vakker og frodig dal ved Pisa. Nært strendene ved kysten og Lucca. I sentrum er det flere spisesteder, supermarked med godt utvalg, kaféer, butikker, pizzeria, isbar, baker, slakter, konditori, apotek og bank samt ukentlig utendørs marked.

Området har lange tradisjoner med produksjon av olivenolje og gårdene har fått høythengende utmerkelser. Med beliggenhet ved foten av de 900 meter høye fjellene "Monti Pisani" er Calci et yndet sted for både fotturer på merkede stier, landeveissykling og off-road.

OPPLEVELSER I NÆROMRÅDET
Du kan delta på vinsmaking og omvisning på vingården Fattoria San Vito, i gangavstand fra sentrum. I rusleavstand ligger også det berømte klostermuseet Certosa di Pisa samt et spennende naturhistorisk museum i regi av universitet i Pisa. Når du bor i Calci kan du bestille Kokke hjem eller Matkurs med Elena samt Massasje, yoga eller pilates med Satu. Toscana er ikke stort og Calci er et godt utgangspunkt for dagsturer til blant annet Pisa, Lucca, Firenze, strender ved Middelhavet, Cinque Terre og vindistriktet Chianti Classico.

TRANSPORT
I Calci kan du gjerne bo uten bil og bruke offentlig transport til Pisa sentrum (30 min.). Bussene går 10 ganger om dagen alle dager utenom søn- og helligdager. Fra Pisa kan du reise videre med buss/tog til Lucca (30 min.), Firenze (50 min.) og strendene ved Middelhavet (30 min.). Vi har kontakt med lokalt transportfirma som tilbyr transfer fra og til flyplassen samt korte og lengre turer rundt om i Toscana.