Firenze - Toscanas byperle

Firenze er overveldende, full av store kunstverk og enestående arkitektur. Byen er kjent som fødested for den italienske renessansen. Her virket Michelangelo, Leonardo da Vinci og Dante. Mange av de store kunstverkene finnes fortsatt bevart i byens mange museer, palasser og kirker. Byen står på Unescos verdensarvliste. SiToscana formidler ferieleiligheten Marco, ved Ponte Vecchio, midt i det historiske sentrum av Firenze.

Bildet viser brua Ponte Vecchio som går over elva Arno i Firenze. I Toscana i Italia.

Firenze er regionhovedstaden i Toscana og har 400 000 innbyggere. Byen er konsentrert, full av opplevelser og det er lett å komme seg rundt.
Matmarkedet Mercato Centrale Firenze. To etasjer fulle av alt det beste Italia har å by på av kjøtt, fisk, grønnsaker, delikatesser, vin og øl. Butikker, barer og restauranter. Smaksprøver, happeninger og mulighet for matkurs.
Santa Maria del Fiore, på folkemunne kalt Il Duomo, er en katolsk katedral og erkebispesete. Piazza della Signoria  er en av de mest sentrale torgene i Firenze. Torget er oppkalt etter Palazzo della Signoria, også kalt Palazzo Vecchio, hvor den florentinske republikken ble dannet. På torget finner du den kjente kopien av Michelangelos David-statue.
Uffizi-galleriet er et av verdens mest berømte kunstmusseer. Det ligger mellom Piazza della Signoria og Ponte Vecchio. Et besøk her er svært populært og det er ofte kø for å kjøpe billetter. Billetter kan forhåndsbestilles på nett.
Ponte Vecchio er en av de mest kjente bruene i verden. Brua har historie fra romertiden og i dag huser den gullsmedvirksomhet.
Shopping Firenze er fullt av shoppingmuligheter. Her finner du alt fra små spesialbutikker, merkevarebutikker, til større kjedebutikker samt utendørs markeder. Firenze er spesielt kjent for produkter i skinn, som vesker og sko, samt gull- og sølvhåndtverk. I tillegg til shoppingmulighetene i sentrum ligger Barberino, et stort designer-outlet med mange kjente merkevarer, 30 km utenfor byen. Det går shuttlebusser 4 ganger ganger om dagen og turen tar ca. 30 min.
Firenze flyplass, Amerigo Vespucci Airport, kalles også Firenze Peretola, er en internasjonal flyplass med ruter fra bl.a. Lufthansa, KLM, British Airways, AlItalia og Vueling. Flyplassen ligger 4 km fra sentrum. Det går buss til sentrum ca. hvert 20. min. De fleste større leiebilfirmaene har kontor og ut/innlevering på flyplassen. Det er som regel godt med taxier rett utenfor ankomsthallen. Ca. 15 minutter til sentrum. Nært av/på-kjøring til motorvei.
Firenze togstasjon, Santa Maria Novella, ligger i Firenze sentrum. Ruter vestover til Pisa, nordover mot Genova, sørover mot Roma og østover mot Bologna og Venezia. Togene i Italia har god regularitet. Toscana er en liten region og mange steder er mulig å nå på dagsturer med tog eller bil. Det er oppbevaringsmulighet for bagasje på jernbanestasjonen. Billetter kan kjøpes i billettluken eller i automat. Automatene har veiledning på engelsk. Du må alltid stemple billetten før du går på toget.
Tranvia di Firenze, den nye forstadsbanen, går fra holdeplassen Alamanni Stazione ved jernbanestasjonen Santa Maria Novella, til forstaden Scandicci. Den er 7,4 km lang og har 14 holdeplasser.