Strender og badeliv i Toscana

Bade i Middelhavet, på badeland eller i basseng? Vi deler av våre erfaringer om strender og badeliv i Toscana.

Toscana ligger ved Middelhavet. Her er milevis med vakre sandstrender og krystallblått hav. Du finner også klippestrender, innsjøer med sandstrender samt flere badeland.
Det er fantastiske strender og badeliv i Toscana.

På Marina di Pisa (12 km sør for Pisa) finner du marmorstrender, moloer og noen små langgrunne sandstrender. I Tirrenia (14 km sør for Pisa) er det mange ”bagnoer” og noen fristrender. Her er mye liv og fine sandstrender uten mye bølger. Strendene på Marina di Vecchiano (18 km nord for Pisa) ligger i nasjonalparken San Rossore. Her er det noen få "bagnoer" og store områder med fristrender. På Marina di Vecchiano er det mer vind og bølger enn ved strendene sør for Pisa - spesielt deilig midt på sommeren. Sør for Livorno ligger badebyene Vada og Castiglioncello. Innsjøen Amalia Laghi med sandstrand og restaurant ligger 28 km øst for Pisa.
FRISTRENDER OG BAGNO Her er både fristrender og bagnoer. På fristrendene, "spiaggia libera", som er gratis, medbringer man det man måtte trenge av parasoller, solsenger o.l. På mange av fristrendene er det spisested, strandbar og enkle toalettfasiliteter. Noen har også et avgrenset område hvor man kan leie parasoll og solsenger. På en bagno betaler man for å tilbringe dagen. De har som regel et fengende navn ala "Perla", ligger på et tydelig avgrenset område og har inngangsparti med luke for betaling. Her er gjerne fasiliteter som restaurant, kafé, strandbar, dusj og toaletter, samt badevakt og selvfølgelig solsenger, parasoller o.l. Noen har områder med lekeapparater for de minste, balspill o.l. En ordentlig bagno er en egen verden du går inn i. Når man leier solsenger, uavhengig av hvor man gjør det, leier du senga der den står, definert som rad, "fila". Prisen er som regel høyest nærmest strandkanten, og så blir det billigere i radene innover.Det vil si at du kan ikke flytte senga hvor du vil.
BADELAND Badeland av ulike slag finnes langs hele kysten. I Sunlight Park (Tirrenia)er det bassenger for store og små, rutsjebaner og restaurant. Større vannparker, Acquavillage, finnes både i Cecina og Follonica, sør for Pisa. I Vada finner du et lite flytende badeland ca. 30 meter fra land.
VÅRE FERIEBOLIGER Her finner du våre feriehus i gangavstand til strand. Mange av de andre ferieboligene ligger mellom 20 til 40 minutters kjøretur fra strand.