Strender og badeliv i Toscana

Bade i Middelhavet, på badeland eller i basseng? Vi deler av våre erfaringer om strender og badeliv i Toscana.

Toscana ligger ved Middelhavet. Her er milevis med vakre sandstrender og krystallblått hav. Du finner også klippestrender, innsjøer med sandstrender samt flere badeland.

Det er fantastiske strender og badeliv i Toscana.

FRISTRENDER OG BAGNO  På fristrendene, "spiaggia libera", som er gratis, medbringer man det man måtte trenge av parasoller, solsenger o.l. På mange av fristrendene er det spisested, strandbar og enkle toalettfasiliteter. Noen har også et avgrenset område hvor man kan leie parasoll og solsenger. På en "bagno" betaler man for å tilbringe dagen. De har som regel et fengende navn som "La Perla", og ligger på et tydelig avgrenset område og har inngangsparti med luke for betaling. Her er gjerne fasiliteter som restaurant, kafé, strandbar, dusj og toaletter, samt badevakt og selvfølgelig solsenger, parasoller o.l. Noen har områder med lekeapparater for de minste, ballspill og basseng. En ordentlig bagno er en egen verden du går inn i. Når man leier solsenger, uavhengig av hvor man gjør det, leier du solsenga der den står, definert som rad, "fila". Prisen er som regel høyest nærmest strandkanten, og så blir det billigere i radene innover. Det vil si at du kan ikke flytte solsenga hvor du vil. En vanlig pris er 10 euro for en dag med parasoll og to solsenger. 

STRENDER I TOSCANA  På Marina di Pisa (12 km sør for Pisa) finner du marmorstrender, moloer og noen små langgrunne sandstrender. I Tirrenia (14 km sør for Pisa) er det mange bagnoer og noen fristrender. Her er mye liv og fine sandstrender uten mye bølger. Strendene på Marina di Vecchiano (18 km nord for Pisa) ligger i nasjonalparken San Rossore. Her er det noen bagnoer og store områder med fristrender. På Marina di Vecchiano er det mer vind og bølger - noe som er spesielt deilig midt på sommeren. Sør for Livorno ligger badebyene Vada og Castiglioncello. 

INNSJØEN AMALIA LAGHI  Innsjøen Amalia Laghi ligger 20 km øst for Pisa. Stranda er en liten oase i rolige, vakre omgivelser. Her kan du leie solseng og parasoll. Kafè og restaurant på stedet. Det er turstier rundt innsjøen og et yrende fugleliv, med svaner og ender.

BADELAND  Badeland finnes langs hele kysten. I Sunlight Park, like sør for Pisa, er det bassenger for store og små, rutsjebaner og restaurant. Større vannparker, Acquavillage, finnes både i Cecina og Follonica, sør for Pisa. I Follonica finner du også et flytende badeland, Splash, 30 meter fra land.

VÅRE FERIEBOLIGER  Her finner du våre feriehus i gangavstand til strand. Mange av de andre ferieboligene ligger mellom 20 og 40 minutters kjøretur fra strand.