Tirrenia – Badeby med vakre og rene sandstrender

Tirrenia – badeby med vakre og rene sandstrender, like sør for Pisa. Her kan du nyte late dager på stranda, rusle rundt og spise godt. Tirrenia er et godt sted å bare være. Skulle du ha behov for mer finner du både badeland, sykkelutleie, tennis- og golfbaner, samt mulighet for å seile og surfe. I tillegg ligger Pisa og Livorno bare en kort busstur unna.

Bildet viser nedgangen til stranda Spiaggia Verruca i badebyen Tirrenia i Toscana. Du ser huset til et spisested med terrasse, og mennesker som er på vei opp fra stranda. I det fjerne skimtes Middelhavet med krystallblått hav. Det er sol og blå himmel.

Badeliv  Strendene i Tirrenia har utmerkelsen "Bandiera Blu" og er kjent for å være rene. De strekker seg fra Marina di Pisa i nord til Calambrone i sør. De fleste er langgrunne og godt egnet for barn. Her er både fristrender, bagnoer og badeland. På fristrendene, "spiaggia libera", som er gratis, medbringer man det man måtte trenge av parasoller, solsenger o.l. På noen av fristrendene er det spisested og strandbar. På en bagno, som er en avskilt del av stranda, betaler man for å tilbringe dagen. Her er fasiliteter som dusj, restaurant, kafé og strandbar samt mulighet for å leie solsenger og parasoller. Noen bagnoer har også basseng. Da vi var i Tirrenia i juli 2018 fant vi fristrendene "T76" i Viale del Tirrenio nr. 44 og "Bagno degli Americani" i Viale del Tirreno nr. 8. Badelandet Sunlight Park ligger i Viale del Tirreno nr. 44 B. Her er det flere basseng, vannleker og vannsklier for både store og små, restaurant og områder for avslapning samt lekeområder. 
Spise ute  Her er flere ulike spisesteder, fra de litt finere til de folkelige. Du finner både fiskerestauranter, steakhouse, pizzeriaer, vinbarer, isbarer, kaffebarer samt spisesteder med uteservering og havutsikt. Ettersom man er ved sjøen anbefaler vi spesielt fisk og sjømat, men man finner også mye annet godt som pizza, pasta og mange toskanske spesialiteter. For den som vil underholdes er det flere klubber og barer med musikk.
Kjøpe mat  Her er både supermarkedene Conad og Coop, noen mindre matbutikker samt delikatessebutikker.
Shopping  Her er klesbutikker, skobutikker, bokhandler, elektrisk butikk, optiker samt spesialforretninger for badetøy med mer. På tirsdager, fra juni til og med september, er det marked på Piazza dei Fiori i sentrum. Det er heller ikke langt til Pisa og Livorno med store handlegater.
Aktiviteter  Sykkelutleie i Tirrenia sentrum. Her er 6 km sykkelstier i flatt terreng langs kysten. Du kan sykle til andre badebyer både sør og nord for Tirrenia. Det er mulighet for strandvolleyball, surfing og seiling. To golfklubber, en med 9 hull og en med 18 hull. Nord i byen ligger "Tirrenia Duna Oasis" som er et beskyttet naturvernområde som administreres av WWF. Her kan man oppleve både flora og fauna. 5,5 km til utendørs klatre- og aktivitetspark: Il Pineto. Rett ved torget i sentrum ligger det en park med pinjetrær. Her finner du skygge samt treningsapparater til fri bruk og lekeområder.
Turistinformasjon  På torget Piazza Belvedere, i en liten bod midt i sentrum, ligger turistinformasjonen. Boden kan se unnseelig ut, og er ikke beskrivende for nivået på kompetansen og informasjonen du får.  I 2018 er det åpent alle dager unntatt mandag, fra mai og ut september.
Offentlig transport  Det går buss fra Tirrenia til Pisa (20 min) og til Livorno (30 min). Fra flyplassen i Pisa er det greit å ta taxi (15 min). Nærmeste togstasjoner ligger i Pisa og Livorno. Toscana er ikke stort og man kommer langt og får sett mye på en dagstur.