Lucca – Middelalderby full av opplevelser

Lucca er en sjarmerende middelalderby full av historie, musikk og shoppingmuligheter. Byen er svært godt ivaretatt og preget av kirker og palasser, eksklusive butikker, gode spisesteder, konserter og kunstutstillinger. Byen har mange smale gater, og er nesten bilfri.

1.1

OPPLEVELSER I LUCCA
Bymuren
, som er helt inntakt, er tolv meter bred og fire kilometer lang. Muren omkranser fortsatt byen. På toppen er det en vei som brukes flittig for spaserturer og sykling. Muren er et yndet område for picnic. Når vi i SiToscana har ærender i Lucca forsøker vi alltid å få tid til lunsj på muren. Brød, skinke, pølser, ost og vin kjøper vi i en av de mange delikatesse-butikkene. Så er det bare å finne seg en plass i sola og nyte. Etterpå kan det til og med bli en liten siesta i gresset.
Piazza dell'anfiteatro er et av torgene i Lucca. I dag fylles plassen av mange restauranter med uteservering. Opprinnelig var plassen bygget som et romersk amfiteater en gang i det andre århundre. I middelalderen ble det tatt i bruk som et sted for politiske diskusjoner. Etterhvert ble plassen fylt av bygninger og har hatt mange ulike funksjoner. I det nittende århundre ble det bestemt å gjenopplive den gamle bystrukturen i Lucca. I amfiteateret ble bygningene fjernet og det nye byrommet ble brukt til marked. Nå er markedet flyttet og plassen brukes altså til å møtes, spise og slappe av.
Torre Guinigi  For å få full oversikt over denne vakre byen er det å anbefale å ta en tur opp i det 41 meter høye tårnet Torre Guinigi. Turen opp er en utfordring i seg selv, med sine 230 trappetrinn, men når du først kommer opp, er utsikten fantastisk. På toppen av tårnet er det en takterrasse med fem eiketrær. Trærne gjør tårnet svært gjenkjennelig.
Puccini, som bl.a. komponerte operaene La Boheme, Tosca og Madame Butterfly, er født i Lucca. Puccini er en av Luccas stoltheter og byen preges av musikk. I kirkene holdes det små konserter året rundt: Puccinikonsertene. På et av de små torgene finner du en statue av Puccini og rett ved ligger Casa de Puccini som er åpent for besøk. I juli arrangeres det stor musikkfestival med mange kjente navn: Lucca sommerfestival
Shopping
 I Lucca finner du mange små butikker med et ekslusivt utvalg både innen klær, sko og vesker. Her er mange delikatesse-butikker og vinhandlere. Noen av våre gjester fant for flere år siden den lille vinbutikken La Boutique dei Golosi. Etter mange hyggelige opplevelser der anbefaler vi gjerne et besøk. En gang i måneden, hele året, arrangeres det antikvitetsmarked. Da er byens torg og gater fylt av boder med all verdens antikviteter. 
DAGSTUR TIL LUCCA
Lucca er ideell for dagsturer. Sentrum er svært konsentrert og man får sett veldig mye i løpet av én dag. Tog én til to ganger i timen mellom Pisa og Lucca. Turen tar ca. 30 min. Kommer du med bil er det store P-plasser langs veien som går rundt bymuren.