Vingård og vinsmaking i Toscana

Vingård og vinsmaking - bildet viser modne vindruer på en vingård i Toscana.
Vingård og vinsmaking er opplevelser du kan få med deg når du er i Toscana. Det er ikke langt mellom hver vingård. Du kan enten bo på vingård eller besøke vingårder på dagstur. Følg de merkede vinveiene Strada del Vino delle Colline Pisane og Chianti Classico og du vil nå over mange vindistrikt og vinbyer. Den siste helga i mai arrangerer vinbøndene hvert år Cantine Aperte. Da åpnes vinkjellerne for publikum og vinproduksjonen feires over hele Toscana. For våre gjester formidler vi gjerne kontakt med lokalt transportfirma og vingårder for omvisning og vinsmaking. 

Bildet viser vinåker sett fra Strada del vino delle Colline Pisane, nært vinbyen Terricciola i Toscana

Vingård og vinsmaking

Alle våre vingårder tilbyr vinsmaking. På noen av gårdene kan du være med på omvisning i vinmarkene og innhøsting av druene. På Terra di Toscana og Aldobrando er vinsmaking gratis for de som leier gjennom oss. Våre ferieboliger i landsbyene Montemagno og Calci ligger i gangavstand til vingården Fattoria san Vito med tilbud om omvisning og vinsmaking. På Borgo Etruschi kan du delta på vinsmaking, og her bor du også nært en "Grapperia" som tilbyr smaking av lokal grappa og toskanske likører.

SiToscana anbefaler
Vingårdene under har vi selv besøkt og deltatt på omvisning og vinsmaking. Utsøkte viner og hyggelige produsenter! Vi anbefaler at du bestiller tid på forhånd.
Torre a Cenaia
Podere Pellicciano 
Cosimo Maria Masini
Fattoria san Vito


Vinregionen Toscana
Toscana er en av Italias beste vinregioner. Landskapet er bakkete og jordsmonnet relativt magert. Det er mye sol og temperaturer med stor variasjon mellom dag og natt. Dette gir vindruene gode vekstvilkår. 80% av vinen som produseres i Toscana er rødvin. De resterende 20 % er hvitvin, rosévin og hetvinen Vin Santo. Innhøsting av vindruer skjer som regel i september. Vær og temperatur avgjør når druene er modne. I denne perioden er det stor aktivitet på vingårdene. Både før og etter vinhøstingen er det vinfestivaler og mye liv i mange av landsbyene.