Montemagno - Ferie i ekte landsbyliv

Middelalderlandsbyen Montemagno ligger i åssiden like utenfor Pisa. Landsbyen er omgitt av olivenlunder og har utsikt til Middelhavet og Mirakelplassen med det Skjeve tårn. Bo med flott turterreng rett utenfor døra. Et perfekt utgangspunkt for dagsturer i Toscana. Velkommen til en ferie i et tempo der sjelen greier å følge med!

I Montemagno er det en populær trattoria og en bottega. Bottegaen er en kafè som i tillegg tilbyr mat og drikke til å ta med hjem. Her får du kjøpt blant annet vin, øl, ost, skinke, pasta og kaffe. Det serveres nydelige, hjemmelagede småretter som også selges som take-away. Spisestedet Trattoria di Montemagno har tradisjonell, kortreist mat og gode priser. Her opplever du det italienske på nært hold. Trattoriaen er populær og vi anbefaler å bestille bord i god tid på forhånd.

OPPLEVELSER I NÆROMRÅDET
Montemagno ligger midt i et fantastisk turterreng, både for fot- og sykkelturer. Her er mange merkede turstier. Utmerket både for den som vil rusle og for den som ønsker mer krevende turer. Å ta en pause på et av spisestedene i fjellene ovenfor Montemagno er populært. Olivengården Papa Nicoletta selger prisbelønt olivenolje og ligger et par hundre meter nedenfor Montemagno. Knapt 1,5 km til vingården Fattoria San Vito som tilbyr omvisning i vinmarken og vinsmaking. Det er 2 km ned til landsbyen Calci med butikker, spisesteder, baker, slakter, supermarked, kafèer, apotek og ukentlig marked. I Calci finner du også det berømte klostermuseet Certosa di Pisa samt et spennende naturhistorisk museum i regi av universitetet i Pisa. I landsbyen La Gabella, ca. 4 km fra Montemagno, er det innendørs og utendørs basseng samt tennisbaner med mulighet for å leie utstyr for en match. Når du bor i Montemagno kan du bestille Massasje, yoga eller pilates og Kokke hjem til ferieboligen din. Toscana er ikke stort og Montemagno er et godt utgangspunkt for dagsturer til blant annet Pisa, Lucca, Firenze, strender ved Middelhavet, Cinque Terre og vindistriktet Chianti Classico.

TRANSPORT
I Montemagno kan du gjerne bo uten bil og bruke offentlig transport til Pisa sentrum (35 min.). Bussene går 9 ganger om dagen alle dager utenom søn- og helligdager. Fra Pisa kan du reise videre med buss/tog til Lucca (30 min.), Firenze (50 min.) og strendene ved Middelhavet (30 min.). Vi har kontakt med lokalt transportfirma som tilbyr transfer fra og til flyplassen samt korte og lengre turer rundt om i Toscana.