Calci - Landsby ved Pisa

Calci er en landsby ved Pisa. Den ligger i en vakker og frodig dal med fantastiske turmuligheter. Nært strendene ved kysten og Lucca. I sentrum er det flere spisesteder, supermarked med godt utvalg, butikker, kaféer, pizzeria, isbar, konditori, baker, slakter, apotek og bank samt ukentlig utendørs marked.

Bildet viser utsikten fra åssiden ovenfor Calci. Du ser landsbyens bebyggelse med kirketårnet i sentrum. På andre siden ser du fjelltoppen La Verruca.

Området rundt Calci har lange tradisjoner med produksjon av olivenolje. Mange olivengårder har fått høythengende utmerkelser. Med beliggenhet ved foten av de 900 meter høye fjellene "Monti Pisani" er Calci et yndet sted for turer.

OPPLEVELSER
I området rundt Calci er det et fantastisk turterreng. Her er mange merkede skogsveier og stier. For den som vil sykle er det gode muligheter både for landeveissykling og off-road. I hovedgata Via Roma er det marked hver onsdag formiddag. I enden av Via Roma ligger det berømte klostermuseet Certosa di Pisa og et spennende naturhistorisk museum Museo di Storia Naturale. Begge drives i regi av universitet i Pisa. 1,5 km fra Calci, er det innendørs og utendørs basseng samt tennisbaner med mulighet for å leie utstyr for en match. Vinsmaking og omvisning får du på vingården Fattoria San Vito, 800 meter fra sentrum. Når du bor i Calci kan du bestille Kokke hjem eller Matkurs med Elena samt Massasje, yoga eller pilates med Satu. Toscana er ikke stort, og Calci er et godt utgangspunkt for dagsturer til blant annet Pisa, Lucca, Firenze, strender ved Middelhavet, Cinque Terre og vindistriktet Chianti Classico.

TRANSPORT
I Calci kan du gjerne bo uten bil og bruke offentlig transport til Pisa sentrum (30 min.). Bussene går 10 ganger om dagen alle dager utenom søn- og helligdager. Fra Pisa kan du reise videre med buss/tog til Lucca (30 min), Firenze (50 min) og strendene ved Middelhavet (20 min). Vi har kontakt med lokalt transportfirma som tilbyr transfer fra og til flyplassen, samt korte og lengre turer rundt om i Toscana.