En dag på jobben – med SiToscana

Mange tror at vi som jobber i SiToscana er på en uendelig ferie her i vakre Toscana. På ferie er vi ikke, men morsomt, spennende og vakkert det er det. Bli med oss "En dag på jobben" og se hva vi driver med!

I "En dag på jobben" i SiToscana er arbeidsdagene sjeldent like. De er mangfoldige og byr nesten alltid på opplevelser. Arbeidsoppgavene påvirkes både av årstider og sesonger, og av dere som søker feriehus.Bildet viser Karine Angell en dag på jobben med SiToscana. Hun står på en av strendene i Vada, sør for Pisa, og fotograferer badelivet.

En dag på jobben - Besøk hos huseiere

Vi har mye kontakt med huseierne våre og besøker dem ofte. Vi blir godt kjent med dem og vet hva de står for. Feriehusene undersøker vi ned til minste detalj. Er det oppvaskmaskin, stekeovn, kaffetrakter, vaskemaskin, strykejern,? Kan dobbeltsengene deles? Er det barneseng? Følger det med strandhåndklær? Er det trapp, og hvor mange trinn har den? Mange huseiere blir overrasket over spørsmålene våre. Men vi vet at slike detaljer kan være viktige for gjestene. Vi finkjemmer også nærområdet for å se hvilke tilbud som kan være av interesse. Hvor ligger nærmeste matbutikk, er det spisested i gangavstand, mulighet for vinsmaking?

Bildet viser Karine Angell fra SiToscana på vinsmaking på Borgo Etruschi.
Når vi er på besøk hos huseierne våre blir vi ofte invitert på ett eller annet. En kaffe, et glass av husets egenproduserte vin eller til lunsj. Nei da, vi klager ikke :) Noen steder har vi til og med prøvesovet. Nesten alle feriehus har vi fotografert selv. Både innendørs og utendørs. Når noen besøker oss i SiToscana er sjansen stor for at de blir "hyret inn" som fotomodell. Et basseng ser jo straks mer interessant ut med en badeløve som hopper uti. Og mange lar seg sjarmere av ei lita frøken som krabber mot Middelhavet. Det tror vi i hvert fall. Vi er veldig glade for at så mange av våre venner og familiemedlemmer er villige fotomodeller. Når vi ikke har besøk må vi stille opp selv. I de italienske skoleferiene jobber Livia, Karines datter, for oss. Hun begynner å bli rutinert og vet hva hun skal gjøre. Foreløpig får hun betalt i is og lunsj.

Bildet viser ei jente som hopper ut i et svømmebasseng på feriestedet La Pergola i Toscana. Det er sol og sommer. Jenta smiler.

En dag på jobben - På veien

Besøkene våre gjør at vi ofte er på veien. Vi har kjørt Toscana på kryss og på tvers. Vi skulle gjerne sagt at vi kjenner Toscana inn og ut, men det er ikke helt sant. Toscana er ikke en stor region, men veldig innholdsrik. Her er utrolig mange sjarmerende og interessante steder å besøke. Muligheten for opplevelser er stor. Både de man planlegger og de man overraskes av. Som å kjøre feil for eksempel. Vi som har kjørt så mye i Toscana blir av og til litt for "tøffe i trynet". Skravla går og vipps - plutselig er vi et sted vi hverken skulle til eller aner hvor er. Like komisk er det hver gang. Da stopper vi på en bar, får bestilt en kopp kaffe og startet Google Maps på telefonen. Google Maps vet alltid hvor vi er. Vi treffer som regel noen hyggelige folk, og vi får en prat.
Det er heller ingen hemmelighet at bilparken i SiToscana ikke er av aller siste årgang. Biler som koker og finner det for godt å stoppe når man har det som travlest, eller punktere der de slettes ikke burde punktere – slikt  gir jo også grunnlag for treff. Kvinner som står i veikanten og skifter dekk er en stor opplevelse for mange italienere. De stopper og kommer springende for å hjelpe. Når de oppdager at de stakkars kvinnene slettes ikke er hjelpeløse blir de stående forundret - og prater, selvfølgelig. En italiener lar aldri muligheten for å slå av en prat gå fra seg. Slik blir en punktering også som regel en morsom opplevelse. (Tips: Kjøre bil i Italia)

Bildet viser Karine Angell på jobb for SiToscana. Karine sitter å jobber ute på en terrasse i et feriehus i Toscana.

En dag på jobben - Kontakt med deg som søker feriehus

Vi er ikke alltid på veien. "En dag på jobben" innebærer også å jobbe "på kontor". SiToscana-kontoret er der computerne våre er. Som oftest sitter vi hjemme når vi driver med slikt. Når vi er på besøk i gamlelandet er kontoret alltid med. Mye av jobben vår er å ha kontakt med deg som søker feriehus.
Spørsmål om feriehus kommer som regel på e-post, melding på Facebook, og av og til på telefon. Som regel blir det noen e-poster frem og tilbake med spørsmål og forslag før beslutningen er tatt og feriehuset bestilt. Forespørsler fra de som ønsker å reise på ferie med storfamilien eller vennegjengen kommer gjerne i løpet av høsten. Da er de fleste feriesteder fortsatt ledige og det er lettere å finne plass til mange som vil bo sammen. (Tips: Feriehus for storfamilien og vennegjengen)  De andre forespørslene kommer spredd utover året med enkelte topper. I ferier og høytider er familie og venner ofte samlet og et yndet tema er tydeligvis planlegging av ferie. Det merker vi i innboksen. En stor del av jobben består altså av å kommunisere på e-post.
Det blir også mye knatring på tastaturet når vi oppdaterer informasjon om ferieboligene på websiden vår, legger inn nye bilder, samt deler tips og opplevelser på Facebook og Instagram.

En dag på jobben – Opplev Toscana – Tips og råd

En viktig arbeidsoppgave, og en viktig del av livet vårt som fastboende, er det å oppleve Toscana. Våre opplevelser er grunnlaget for at vi kan dele erfaringer, tips og råd med dere. Å dra på en kastanjesagra, besøke en vingård for vinsmaking eller delta på matkurs er selvfølgelig veldig artig. Vi elsker det! Samtidig som vi koser oss tenker vi alltid på om dette kan være interessant for dere som kommer hit på ferie.

Søker du feriebolig? Send oss en e-post! Vi hjelper gjerne! Her kan du se Alle våre feriehus.