San Miniato - Middelalderby i hjertet av Toscana

San Miniato er en levende middelalderby på en høyde, midt mellom Pisa og Firenze. I sentrum er det flere gode spisesteder, butikker, anerkjent slakter, baker, trøffelbutikk, kafèer, isbar, turistinformasjon og ukentlig, utendørs marked med lokale produkter.

OPPLEVELSER I SAN MINIATO
I området er det flere meget bra vingårder og olivengårder, som tar i mot besøk på omvisning og smaking. Knapt 5 km fra sentrum til Cosimo Maria Masini der du kan bestille vinsmaking i forbindelse med lunsj eller middag. I nærområdet er det også trøffelbutikk som tilbyr smaking, trøffeljakt med hund i skogen samt matkurs basert på trøffel. Bare 1 km fra sentrum av byen til golf og tennisbaner. Knapt 20 min. til byen Pontedera med bilfri handlegate, Piaggio-museum (Vespa) og innsjøen Amalia Laghi med sandstrand og kafè. Når du bor i San Miniato har du et godt utgangspunkt for dagsturer til Pisa, Firenze, Lucca, Siena, San Gimignano og strender ved Middelhavet. 

HISTORIE
San Miniato var et senter for administrasjon i middelalderen og ble en av de viktigste byene i Toscana da Firenze fikk makt og berømmelse i renessansen. Byen har derfor en historie der kunst og kultur er imponerende til tross for den beskjedne størrelsen. I dag er San Miniato først og fremst kjent for de hvite trøflene og arrangerer trøffelfestival hvert år i november. Byen er en "Slow City" og har forpliktet seg politisk til å gjennomføre tiltak som skal bedre miljøet både for innbyggere og besøkende. En "Slow City" skal være "avslappende og folkevennlig" og skal sikre ”hemmeligheten med det gode liv". For deg som turist, betyr dette at du lettere skal få tilgang til lokal kultur – og det gjør du i San Miniato!