Pontedera - Shopping, bading og Vespa

Pontedera ligger like øst for Pisa. Byen er mest kjent for Piaggio som produserer scooteren Vespa. Pontedera har bilfri handlegate med mange butikker og spisesteder. Like utenfor sentrum finner du innsjøen Amalia Laghi - med vakker sandstrand, kafè og restaurant.

Shopping i Pontedera
I sentrum av byen er det bilfri handlegate med et stort utvalg av butikker, kafèer og spisesteder. I juli er det kveldsåpne butikker fra kl. 20:30 til midnatt - med et yrende folkeliv, som også egner seg for barn og ungdommer. I sommermånedene er det musikkfestival med konserter på kvelden et par ganger i uka. Like utenfor sentrum er det stort, utendørs marked på fredager frem til kl. 13. 

Bading i Pontedera
Innsjøen Amalia Laghi ligger like øst for Pisa. Dette er en liten oase, like utenfor sentrum av Pontedera. På stranda kan du leie solseng og parasoll og bade i rolige, vakre omgivelser. Det er turstier rundt innsjøen og et yrende fugleliv, med svaner og ender. Du kan padle eller spille volleyball. Lett lunsj kan tas i kafèen. Restauranten har både lunsj- middagservering. Her kan du nyte en god middag i solnedgangen, etter en aperitivo ved innsjøen. Amalia Laghi har ikke egen nettside, men du finner de på Facebook. Vi anbefaler at du bestiller bord i restauranten. De snakker engelsk.

Piaggio/Vespa
De første Vespa-scooterne rullet ut fra fabrikken i Pontedera i 1946. I sentrum av byen ligger Piaggio-museet, som virkelig anbefales. Musèet er ganske lite, men innholdsrikt. Visste du at Piaggio også har produsert fly, tog og biler?

Togstasjon
I sentrum av byen ligger togstasjonen "Pontedera-Casciana Terme". Avganger to ganger i timen til Firenze (45 min.) i øst og Pisa (15 min.) i vest. Hvis du bor i nærheten av Pontedera og skal besøke byene Firenze eller Pisa, anbefaler vi at du parkerer ved togstasjonen og tar tog derfra. Togstasjonene "Firenze S.M.N" og "Pisa Centrale" ligger i sentrum av byene - i gåavstand til de fleste severdigheter. Togtider finner du her. Det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billetter.