Vingård og vinsmaking i Toscana

Det er ikke langt mellom hver vingård her i Toscana. Du kan bo på vingård eller besøke vingårder på dagstur. Følg de merkede vinveiene Strada del Vino delle Colline Pisane og Chianti Classico. Den siste helga i mai arrangerer vinbøndene hvert år Cantine Aperte. Da åpnes vinkjellerne for publikum og vinproduksjonen feires over hele Toscana. Vi formidler gjerne kontakt med lokalt transportfirma og vingårder for omvisning og vinsmaking. 

Alle våre vingårder tilbyr omvisning i vinmarken og vinsmaking. På noen av gårdene kan du være med på innhøsting av druene. På Terra di Toscana og Aldobrando er vinsmaking gratis for de som leier gjennom oss. Våre ferieboliger i landsbyene Montemagno og Calci ligger i gangavstand til vingården Fattoria san Vito med tilbud om omvisning og vinsmaking. På Borgo Etruschi bor du nært en "Grapperia" som tilbyr smaking av lokal grappa og toskanske likører.
Vinregionen Toscana
Toscana er en av Italias beste vinregioner. Landskapet er bakkete og jordsmonnet relativt magert. Det er mye sol og temperaturer med stor variasjon mellom dag og natt. Dette gir vindruene gode vekstvilkår. 80% av vinen som produseres i Toscana er rødvin. De resterende 20% er hvitvin, rosévin og hetvinen Vin Santo. Innhøsting av vindruer skjer som regel i september. Vær og temperatur avgjør når druene er modne. I denne perioden er det stor aktivitet på vingårdene. Etter vinhøstingen er det vinfestivaler og mye liv i mange av landsbyene.