Podere Cenni - Vingård med spisested

Bildet viser basseng på vingård med utleie av rom midt mellom Pisa og Firenze.

Vingård med spisested og 13 rom. I grønne omgivelser ved middelalderby. Mellom Pisa og Firenze.
Er det ledig, hvordan bestille?​

Podere Cenni er en levende vingård i full drift. Her treffer du vinbonden Ezio med støvlene på. Han er tidligere operasanger og tar gjerne en arie for gjestene. Det tilbys vinsmaking og omvisning på vinmarkene. Gården har 35 mål vinmark og 50 mål oliventrær. Det produseres rødvin, hvitvin og rosevin, olivenolje og honning. Produktene selges i resepsjonen. Fra april til oktober kan du delta på matkurs (min. 4 personer). Spisestedet har inne- og uteservering og byr på typisk toskansk, hjemmelaget mat. Det serveres frokost (inkludert), lunsj og middag. Gården er medlem av italiensk cøliakiforening. I restauranten arrangeres det av og til selskaper. Gjester på stedet blir ofte invitert til å delta. 
Badeliv  21 km (25 min.) til innsjø med sandstrand. 52 km (40 min.) til strender ved kysten.   
Nærområdet  1 km til matbutikk. Til sentrum av middelalderbyen San Miniato er det 1,4 km. Her er et godt utvalg av butikker, kafèer og spisesteder. Hit kan du gjerne sykle. Ecorent leverer og henter sykler på gården. Knapt 7 km til nærmeste supermarked. Les mer om San Miniato og opplevelser i nærområdet.
Transport  Drøyt 1 km til busstopp med rute til togstasjonen "San Miniato-Fucecchio" (20 min.). Bussene går 2 ganger i timen. Midt på sommeren og på søndager kan det være redusert forbindelse. Togstasjonen har forbindelse til Pisa (30-40 min.) og Firenze (40 min.). Togene går ca. 1 gang i timen. Fra Pisa kan du reise videre med buss/tog til for eksempel Lucca (30 min.) og strendene ved Middelhavet (20 min.). Vertskapet er behjelpelig med å bestille taxi. Dersom de har anledning, henter de gjerne selv gjestene på togstasjonen. I San Miniato-området er det kun én taxi. 

Vingård  10 suiter + 3 rom  13 bad
På gården er det tre hus. Et hus med restaurant. Et hus med resepsjon og 3 rom. Og et hus med 10 suiter. Alle suitene og rommene har kjøleskap og vannkoker. Alle suitene har egne uteplasser. Prisene inkluderer frokost. 
8 suiter  Åtte av suitene er på 35 kvm og har soverom med dobbeltseng på hems. Nede er det oppholdsrom med dobbel sovesofa samt et bad. 
1 suite  En av suitene er på 25 kvm og i ett plan, med soverom med dobbeltseng og et bad.
1 suite  En av suitene er på 45 kvm med eget kjøkken. Soverom med dobbeltseng på hems. Nede er det oppholdsrom med dobbel sovesofa samt et bad. 
3 rom  To av rommene er på 20 kvm og har en dobbeltseng, en enkeltseng og et bad. Et av rommene er på 15 kvm og har en dobbeltseng og et bad. Rommene ligger i 2. etg. Felles uteområder ved bassenget.

Basseng  8 x 16 m. Dybde 1,6 m. Klor. Som hovedregel åpent fra påske til 15. oktober. 
Wi-Fi  Inne og utendørs.
Aircondition  I alle suiter og rom.
Vaskemaskin  Vaskeri i San Miniato (1,4 km).
Kjøleskap  I alle suiter og rom. 
Vannkoker  I alle suiter og rom.
Utegrill  Nei.
Parkering  På eiendommen, ved resepsjonen.

SiToscana har leid ut på Podere Cenni siden 2006.
Inkludert
  Sengetøy og håndklær til innendørs bruk, skift hver 8. dag. Utvask. Wi-Fi. Aircondition. Frokost. Barneseng. Oppvarming.  
Kan bestilles  Ekstra sengeplasser.
Priseksempler 2 personer i en suite 1 uke i 2024
Juli/august: 875 euro
April/mai/juni/september: 770 euro
Oktober: 700 euro
Påske og helligdager har egne priser. Suiten med kjøkken har egen pris.
Leieperiode  Min. 3 dager.
Betaling  30 % av leien betales for å bekrefte bestillingen. 70 % ved ankomst.
Avbestilling  Følgende andel av leien betales i gebyr ved avbestilling inntil 90 dager før planlagt ankomst: 15 %, 89–60 dager: 30 %, 59–45 dager: 50 %, 44–8 dager: 90 %, 7–0 dager: 100 %.

Fem vinklubbmedlemmer, september 2022
"Vinklubben min hadde et veldig flott opphold på vingården i forrige uke. Midt i vininnhøstingen. Artig å oppleve. Hyggelig atmosfære og god service. Vi hadde vinsmaking der med middag siste kvelden, veldig hyggelig opplegg med gode viner. Vi var også hos Podere Pellicciano på omvisning og vinsmaking. Fint opplegg med mye informasjon og kunnskap om vindyrking. En i følget bestilte 12 flasker vin sendt til Norge. Så nå er vi spent på hva prisen blir til slutt. Tusen takk for god service fra SiToscana. Tenker vi tar oss en tur tilbake til Toscana neste vår."
Åtte vinklubbmedlemmer, juni 2014
"Ja da er vi hjemme igjen etter et fantastisk opphold på Podere Cenni, stedet var nydelig. Vi var ikke fremme før kl. 23 og ble da tatt i mot av Ezio med en liten operasnutt ute på plassen. Vi hadde prata med han i forkant og gitt beskjed om at vi ble såpass sene, det tok litt tid med bilene. Han ville gjerne vise oss vei til restauranten nede i San Miniato eller han kunne selv ordne noe mat for oss og det var helt topp. Vi fikk brød, skinke, spekeskinke og ost som var mer enn bra nok og masse god vin, veldig gjestfri og flott mann. Til frokost dagen etter var det hans datter som tok vel i mot oss, nydelig jente. Vi fikk også servert noen deilige lunsjer og middager på stedet, vi hadde langbord ute foran leilighetene og der kom de og dekket opp til oss, utrolig service. Litt synd at Ezio reiste på tirsdag, han skulle til Krakow, vi hadde hatt veldig lyst til og høre mer av den fantastiske stemmen hans men vi fikk noe, søndag hadde de stort selskap med lunsj til 250 gjester og da sang han ved avslutningen. Vi hadde det utrolig varmt så det ble utflukter sånn annen hver dag, fikk med oss et nydelig lite sted ved havet litt sør for Livorno, nydelig og bade i havet, Var i Siena, Lucca og Pisa i tillegg til noen småbyer. Som du skjønner har vi hatt det utmerket, virkelig et sted og anbefale. Det var et fredelig og stille sted i tillegg til at de hadde en del arrangementer som gjorde at det også var liv og røre rundt oss. Skulle det være noe som helst og sette fingeren på så måtte det være at vi hadde forventet at leiligheten kanskje ble vasket en gang i løpet av uken da det ikke var noe og hjelpe seg med selv der. De kom med rene håndklær og toalettpapir og vi fikk jo hva vi spurte om så dette er overhode ikke noen kritikk, men kanskje noe og tenke på for senere. Da må du hilse så mye til vertskapet fra oss, vi kommer veldig gjerne tilbake. Så må du ha stor takk for kjempefin service og formidling av våre krav og ønsker. Håper vi snakkes en annen gang."
To par, august 2013
"Hei! Sitter og nyter den siste dagen på Podere Cenni. Dette var et nydelig sted. Hyggelig å møte eieren, Ezio. Han tar livet helt med ro. Dette smitter også over på gjestene. Han har tatt oss med til stedet han produserer vin, vi gikk med et vinglass som stadig ble fylt opp. Takker så mye for hjelp av dere med sted og leiebil. Vi vil anbefale å bestille gjennom dere til alle vi vil møte i seinere tid. Dette var for min del en mangeårig drøm som har gått i oppfyllelse. Vi vil garantert bruke deres hjelp flere ganger. Mvh. Tom Chr. S. Witzell"
To par, oktober 2012
"Hei! Vårt opphold på Podere Cenni svarte til forventningene og mer enn det. Et nydelig og rolig sted som var akkurat det vi var ute etter. Den hyggelige verten holdt også en "konsert" for oss den ene kvelden etter middagen, og for en stemmeprakt, og ikke nok med det, han kunne med en veninne vise en danseoppvisning som ikke var mindre imponerende. Denne kvelden ble vårt høydepunkt på hele turen. Ser ikke bort fra at vi tar kontakt for leie der ved en senere anledning. Med vennlig hilsen Inger Lise og Øivind Kristiansen"  
Et par, april/mai 2012
"Hei! Vil bare si at vi hadde en utrolig flott opplevelse de dagene vi var hos Ezio. Enkelt og gjestfritt. Vi hadde veibeskrivelsen, men trengte faktisk GPS for å komme oss ut fra Firenze og gjennom San Miniato (stengt opp bakken på søndag – vi skulle jo kommet lørdag), så for oss funket GPS veldig bra!!! Egentlig er jeg frankofil og grekofil, men nå tror jeg det blir noen italienske følelser også, kan ikke språket, men skjønner mer enn jeg tror når italienerne snakker sakte. Synes folk vi traff her – toscanere og de fleste gjestene vi snakket med var fra rundt Milano, er mer gjestfrie enn franskmennene jeg liker så godt på den andre siden av grensen. Mannen min har cøliaki, så dette var jo et helt utmerket sted for oss. Det leste vi ikke før vi hadde bestemt oss for sted! Frokost og middag ved felles bord er kjempetrivelig, kan virkelig anbefales.  Vi spiste inne i byen også, samme sted 2 dager og fikk nydelig mat og veldig god service, en flott, blid jente som serverte oss begge dagene. Vi leide (lånte) sykler av Ezio 2 dager, en dag til Vinci med plaskregn på tilbaketuren og dagen etter (50-årsdagen min) i strålende sol sørover. Slitsomt med bakke opp og bakke ned, men utrolig flotte opplevelser. I tillegg fikk vi med oss tårnet i Pisa. Turen startet med 20 timers forsinkelse, 24 hvis ikke vi hadde sjekket nettet sjøl ang flyavganger, men etter det ble det storartet. Takk for en flott opplevelse! Mvh. Marit og Bjørn Brandsnes."
Familie på tre, juli 2011
"Dear Tage, Sissel, Karine, Ezio and Elisa. My boyfriend, my son 5 years old and I would like to write som words about how greatful we are due to our stay in San Miniato. We stayed there for 1 week (22nd to 29th of July) and had a wonderful time! We enjoyed the swimmingpool and sun off course, but the main reason why we liked it so much, was because you all were so guestfriendly, always with a big smile and eager to help in any way! Your wine tasted so fantastic, really wonderful - you do a good job with great tastes and we wish it was possible to get more of your tasteful wine here to Norway.
The fantastic habit you have decided for dinner pleased us very much: all the guest sitting around the same table, no matter if we were 4 or 30! We got to know so many people that way! The 4 courses dinner always tasted so good, and our son loved the pasta very much. Elisas fantastic explaining due to the wine production was so interesting. And they surprised us in our 8 years anneversery on the 25th of July, with a really tasteful homemade cake, and champagne - fantastic! Thank you so much! Ezio was around early in the morning until late at night, always doing something - and always so servicedminded. The main attraction in this place, is to admit: Ezios fantastic opera voice - WHAT a big surprise! I have told this to all my friends and family, and people at work: what a great voice, imagine - staying in Italy, in a wineyard, having live opera at night after a nice 4 courses meal and great wine? This was the main thing for us in this trip - better than all the sights and attractions. Such an event is so special, and is so typical Italian, but dreaming of getting a life show by the owner, no - that was not expected! Thank you Ezio for sharing your songs and your voice with us! Remember you are welcome to Norway some time, in a party that we will hold, to sing sometime and visit us! We will of course pay the ticket at the stay/food/drinks:-). This became a mixed letter with different messages, but the main reason was to tell you how happy we are for our fantastic stay at your place! Thank you again, and thank you to Sitoscana that has such a great offer to give the Norwegian people!"