Friluftsliv i Toscana - fotturer og sykkelturer

Toscana til fots eller på sykkel er for deg som drømmer om å oppleve det vakre landskapet, historiske minnesmerker og små vidunderlige spisesteder. På tur kan man ikke unngå møter med blide italienere. Klimaet gjør det mulig med turer hele året. Gode muligheter for både terrengsykling i skog og mark samt landeveissykling.

Bildet viser en kvinne på tur som nyter utsikten mot marmorfjellene. SiToscana formidler ferieboliger som egner seg når man vil nyte friluftsliv med gåturer og sykkelturer.

Fotturer
I landsbyene Montemagno og Calci, ved Pisa, er det merkede turstier like utenfor døra. Du kan velge korte turer i olivenlunder eller lengre turer på fjelltopper med utsikt over Toscana. 
Den flere kilometer lange sandstranden i nasjonalparken San Rossore, like nord for Pisa, er verdt et besøk. Det samme gjelder nasjonalparken Parco Maremma i Grosseto, sør i Toscana.
De fem landsbyene i Cinque Terre kan nås på dagstur med bil eller tog, en times tid nord for Pisa.
På sykkel
På Buganvilla og Casa Mancini bor du i gangavstand til strender og med fine sykkelmuligheter på sykkelstier i flatt terreng. De aller sprekeste syklistene velger de 900 meter høye fjellene Monte Pisano mellom Pisa og Lucca, ovenfor landsbyene Montemagno og Calci.
Sykkelutleie
Mange av våre feriebosteder har sykler til leie eller til utlån. Vi kan også sette deg i kontakt med profesjonell sykkelutleie som leverer og henter sykler der du skal bo.