Ferie i Toscana - Covid-19

Velkommen tilbake til Toscana!

Covid-19 per 25. november 2021
I Italia (60,36 mill. innb.) deles regionene inn i soner etter smittenivå: rød, oransje, gul og hvit. Restriksjoner følger fargen på smittenivået. Regionen Toscana (3,73 mill. innb.) er nå hvit sone.

Gjenåpning
Her i Italia startet gjenåpningen gradvis fra 26. april. Det begynte med restauranter, sport, musèer, teater etc. 15. mai åpnet blant annet utendørs basseng og strender. Nå er det meste tilbake som normalt. Du må bruke munnbind innendørs i butikker og når du ikke kan overholde 1 meters avstand. Utendørs kan du kaste munnbindet. Innendørs på restauranter og barer må du vise ditt europeiske "Green Pass", som må vise at du er fullvaksinert. På uteservering er ikke Green Pass nødvendig. Green Pass er også nødvendig på tog og fly innenlands. I Italia er vi nå godt i gang med tredje vaksinedose for 40 år og eldre.

Ukens R-tall (reproduksjonstall)
Italia - 1,23

Satte vaksinedoser
Regionen Toscana - 6.235.742
Italia - 94.750.779

Fullvaksinerte i Italia
45.564.348
84,36 % av befolkningen over 12 år

Reise til Italia
Her kan du sjekke hva som kreves av italienske myndigheter for å komme inn i landet. Dette skjemaet må fylles ut før innreise til Italia. Informasjon til reisende fra det italienske helsedirektoratet kan du lese på engelsk her. Reiseråd fra norske UD finner du her.

Helsevesen i Toscana
Kvaliteten på helsevesenet i Toscana er meget god, med høy medisinsk kompetanse. Felles nødnummer for ambulanse, brann og politi i Italia er 112. 

En badevakt som desinfiserer solsenger i juli 2020: